Jibou- Dienstbaar zijn in de heuvels van West-Roemenië.

Welkom in Jibou, een stad van 12.000 inwoners tussen de heuvels in West Roemenië.  

Hier is een plaatselijke baptistengemeente die, sinds 1997, wordt geleidt door ds. Teofil Mihoc. Daarnaast is hij classis voorzitter van de classis Cluj.   De gemeente heeft ongeveer 850 leden, daarnaast heeft zijn gemeente 15 missiegemeentes gestart in de omgeving van Jibou om zo mensen te bereiken met het Evangelie. 

De Baptisten gemeente is actief in het missiewerk. Elke zomer wordt er een zomerkamp van 3 dagen georganiseerd waar ongeveer 500 kinderen komen. Daarnaast zijn ze een Roma gemeente in Jibou gestart om de Roma bevolking in Jibou te bereiken met het Evangelie. Door daden laten zien dat Jezus`s liefde hen beweegt om juist naar hen om te kijken. De Roma bevolking wordt vaak achtergesteld en gediscrimineerd in Oost-Europa. 

Tijdens deze diaconale jongerenreis kunnen verschillende activiteiten gedaan worden zoals het klussen/onderhoudswerkzaamheden aan gebouwen, hulp bij het zomerkamp en diaconale bezoeken aan mensen thuis. Uiteraard kunnen jullie je wensen en voorkeur afstemmen en samen met ds. Teofil Mihoc het programma samenstellen. Ds. Teofil Mihoc spreekt vloeiend Engels. Uiteraard is er ook ruimte voor ontspanning en mag een bezoekje aan de mooie stad Cluj-Napoca niet ontbreken. 

Overnachten kan boven de pastorie en zo nodig wordt er een andere ruimte gezocht. 

Wil je een mooie, inspirerende contacten opdoen, actief voor je naaste inzitten en helpen om het evangelie te verbreiden, dan is dit een heel mooie bestemming! 

NB: groepsgrootte, data en reisduur kunnen in overleg gewijzigd worden. Prijs is een indicatie.