Welkom in Subotica, Servië.

In Subotica, vlakbij de Hongaarse grens, maar wel in Servië, kom je bij de Hongaarse gemeente van Lászlo Harangozó. Misschien ken je de  bekende uitspraak wel, niets is wat het lijkt. Dat geldt zeker voor Subotica. De omgeving ziet er niet uit als een typisch arme omgeving maar veel mensen kunnen nauwelijks rondkomen. Subotica is een prachtige oude stad waarin veel te zien is.

De kerk en pastorie van ds. Laszlo Harangozo liggen in het centrum. Sinds kort is ds. Harangozo de leider (bisschop) van de landelijke kerk. Je verblijft in een pension, dichtbij de kerk. Als groep kun je mee helpen bij o.a.: schilder- en opknapwerkzaamheden, vakantiebijbelweek en ontmoetingen met jongeren, denk aan een bbq of een sportief zeskamp.

In Cantavir, dichtbij Subotica, is evangelist Tibor Varga werkzaam onder de Roma. Met hem kun je de Roma-dorpen bezoeken, voedsel uitdelen en evangelisatiewerk doen, denk bv. aan zingen. Voor deze mensen is het bemoedigend om te ervaren dat er medemensen zijn die naar hen omkijken en om hen geven.

Uiteraard is er ook ruimte voor ontspanning. Het stadje Novi-Sad is een mooie uitstapje om even toerist te zijn.

NB: groepsgrootte, data, en reisduur kunnen in overleg gewijzigd worden. Prijs is een indicatie.