Dag 1

Goedenavond allemaal, 

Zoals beloofd…. Elke dag een blog, dus ook op deze eerste aankomstdag; hoewel we erg warm en moe zijn…  Toch willen we graag wat laten weten aan het thuisfront! 

Na om 11 uur te zijn uitgezwaaid door familie en vrienden, zijn we vertrokken richting Airport Eindhoven. 
Hier ging het inchecken en het boarden vlekkeloos en we zaten om 14.30 u. in het vliegtuig richting Belgrado (hoofdstad Servië). 
Na een voorspoedige vlucht kwamen we aan in het warme Belgrado. De luchtvochtigheid is hoog, dus alles plakte en rook fris 🙂 

Op het vliegveld stonden Lieuwe, Alice, Albert-Jan en Anne ons op te wachten. Zij haalden ons op met de busjes. Eén bus moest nog worden gehuurd, wat een Servisch half uurtje duurde (lees: anderhalf uur) op de stoep, in de hitte, zonder water. Dit klinkt heel zielig en dat waren we ook wel een beetje, vinden we zelf. Maar … het is nu al erg gezellig in de groep. De sfeer is goed, hoewel we wel benieuwd zijn wat ons te wachten staat. Vooral voor degenen die vorige keer niet mee geweest zijn, is alles nieuw en onbekend. Dit is even spannend, maar we hebben er ook veel zin in! 

Toen er genoeg zitplekken waren, konden we vertrekken. Het was één lange tolweg van 1,5 uur richting het dorpje. Onderweg een prachtige zonsondergang gezien en een hevige regenbui gehad. We waren bijna vergeten hoe regen eruit ziet!! 🙂 

Bij de compound aangekomen stond heerlijke spaghetti klaar die binnen no-time op was. De Servische vrouwen stonden vol trots te kijken hoe wij dit naar binnen aan het werken waren. 
Hierna hebben we de kamers verdeeld en rustig uitgepakt, waarna we met elkaar liederen gezongen hebben en de dag hebben afgesloten. 

Morgen zullen we de projecten bespreken met dominee Aleksandar en met 2 activiteiten zullen beginnen. Wat we precies gaan doen is nog niet helemaal duidelijk, omdat de dominee het erg druk heeft gehad. Dit komt morgen vast goed. 

We hebben verder niet zoveel spectaculairs te vertellen over onze reis, maar zijn erg blij en dankbaar dat we (weer) veilig in Central Home, Feketic, zijn aangekomen. 

Dankjulliewel voor jullie meeleven en meebidden. 
We willen jullie (nogmaals) vragen om dit te blijven doen. 

Laku Noc. (Welterusten) 
Liefs, 
Elvira, Lisanne, Jacoline en Claartje