Dag 2

 

 

 

Vandaag was een zeer gezegende dag! Na wederom een ontbijtje met wit brood en een goeie bak koffie waren onze buikjes gevuld om er een dag tegenaan te gaan. Rond negen uur kwamen er lokale tieners waarmee we hongaarse(!), engelse en nederlandse liedjes gezongen hebben. Om tien uur ging de groep uiteen in tweeen. De ene helft ging klussen in Vrbas, de andere helft bleef op het verblijf om hier te klussen en kinderwerk te doen.
Het klussen in Vrbas: na eerst per ongeluk bij een verkeerde kerk beland te zijn (hier wel gastvrij ontvangen met wederom koffie!) kwamen we twee uur later op de planning aan bij de juiste kerk. Hier werden we gelijk aan het werk gezet door beton te maken en te storten, en deuren te schuren. Gelukkig wachtte er na het harde werk een heerlijke lunch en een rondleiding door de kerk. Als bedankje voor het klussen kregen we een zwarte puppy mee (wat de kinderen fantastisch vonden, maar die we maar weer teruggebracht hebben).
Klussen op Central Home en kinderwerk:
Vandaag hebben we met de kinderen stil gestaan bij de kroning van David. De bijbelverzen werden in het hongaars voorgelezen door een jongere en wij speelden het verhaal uit waarbij Isaï(Nico) al zijn zonen riep en voorstelde aan Samuël(Timo) uiteindelijk werd David(Merel) uit het veld gehaald en gezalfd tot koning. De kinderen en jongeren genoten enorm, dat was wel te merken aan het enorme applaus:) Na het toneelstukje hebben we de boodschap verteld in het engels en is deze vertaald. We hebben met elkaar een kroon geknusteld en gevoetbald.
We hebben samen met de kinderen en de jongeren avondgegeten. Daarna hebben we een avondsluiting gedaan en voor de rest van de avond hebben we vrije tijd.