Dag 4

‘S ochtends hebben we om 8:00 ontbeten met worst (soort knakworst), witbrood en kaas. Daarna hebben we een dagopening gedaan over David die Goliat verslaat. Daarna hebben we de groep opgesplitst. Een groep ging klussen in Vrbas. Hier hebben we deuren geplamuurd en geschilderd, kamer 3 plat gemaakt en beton gemaakt en gestort. We hebben al 2 kamers af, de laatste kamer moet volgende keer nog afgemaakt worden. We hadden een goede samenwerking vandaag omdat veel mensen hielpen bij het beton. Merijn was de man die 3 dagen beton heeft gemaakt, hierbij even een professionele uitleg voor het perfecte beton. Je hebt nodig:
– 3 scheppen cement
– 9/12 scheppen rollingstones (zand met stenen)
– 10 liter water
Dan alles even mengen en smeren maar!
Vervolgens heerlijk Burek (kip en kaas in bladerdeeg, en heeeeel veel vet) gegeten in een klein winkeltje. Specialiteit van hier! Terug bij de kerk hebben we een heerlijk toetje gekregen; cakejes (soort van Haantje Pik) en croissantjes. Vervolgens terug naar Central Home.

Wij hebben in Central Home, ‘s ochtends de andere kant van de muur wit geschilderd. En het kinderwerk voorbereid. Daarna hebben we geluncht met soep met grote stukken stoofvlees. En na de lunch hebben we het toneelstuk voorbereid en dat was erg leuk, misschien wel leuker en grappiger dan het opvoeren zelf. Om ongeveer 15:00 zijn we begonnen met het kinderwerk. We hebben eerst drie liederen gezongen (lees je bijbel, bid elke dag; who’s the king of the jungle & dit is de dag). De kinderen zongen in het Hongaars en wij in het Engels/Nederlands. Daarna hebben we het toneelstuk opgevoerd. Het viel erg in de smaak en het was erg leuk om toneel te spelen. Tijdens het toneelstuk kwam de andere groep terug. Daarna werd de groep gesplitst en ging de ene helft een ijsje halen bij de ijssalon, twee straten verder. Het ijs was erg lekker. De rest ging knutselen. We gingen een tas van David maken. Ook hadden we een groot doek waar Goliat op geschilderd was en waar de kinderen met natte ballen op konden gooien en punten konden halen. Daarna hebben we cadeautjes, waterballonnen en lekkernijen aan de kinderen uitgedeeld en gepingpongd. Daarna hebben we avondgegeten en dat was wit brood met weer dezelfde worsten maar dan nu gegrild. Daarna hebben we afscheid genomen van Renate en Samuel (de leiders van het kinderwerk) en zijn ook de jongeren naar huis gegaan. Daarna hebben we nog een spelletjesavond gehad met elkaar. Nu vertrekt langzaam iedereen naar bed! Kortom, weer een mooie en waardevolle dag! Slaap lekker allemaal!