Dag 5 – Verjaardag Aad en Eef

Goedenavond lieve, leuke, mooie, gezellige allemaal, 

Vandaag mochten de twee leukste en liefste mensen van de groep, Aad en Eef, jarig zijn! We begonnen om 12 uur in de nacht met zingen en felicitaties. Na nog wat gezelligheid en onzinpraatjes zijn we toch maar gaan slapen. 

Vanmorgen begonnen we uiteraard weer met een heerlijk ontbijt, het was voor de verandering weer wit brood met pasta. Maar heel de zaal was versierd met slingers en ballonnen en wij hadden een speciale verjaardagsstoel. Daarna moesten we toch weer snel aan de slag. 

Eerst verzamelden we weer bij de groene kerk van Ds. Aleksandar. Vanuit daar splitsten wij ons op in vier groepen. De eerste groep was al vroeg op om met Ds. Aleksandar bloed te gaan prikken bij de Romamensen; dit was heel indrukwekkend en heftig – zo hebben wij gehoord. De tweede groep met de bouwvrouwen (Claar en Elvira) en met toezichthouder Lieuwe Flisijn gingen naar Mirko thuis om daar met een shaggie in hun mondhoek te gaan metselen. De derde topgroep bleef bij de kerk om op de zolder de wanden voor de kinderschool verder te bouwen. We hebben het in de wandelgangen horen gonzen dat het daar zo gestroomlijnd liep dat Aleksandar bijna flauw viel!! De vierde groep – beter bekend als Team Buffel – ging naar het campingterrein om daar het stenen pad verder af te maken en de muur klaar te maken om de muurschildering erop te maken. Het regende heel hard, maar wij gingen als een raket. 

Na al die arbeid was het tijd voor verkoeling in het zwembad, waar we onder het genot van een hamburger en een cola prima aan het flaneren en vertoeven waren. 

Omdat wij jarig zijn, trakteerden wij op pizza voor de hele groep: grote family size pizza die we met elkaar deelden. Als toetje is er ijs gehaald. 

Vanavond is het de bedoeling om er een gezellige en leuke verjaardagsavond van te maken, dus bedankt voor het lezen en tot morgen voor een nieuwe blog! 

Groetjes van de liefste, 
Aad en Eef 

Ps: We zijn in de uitzending bij RTV Servië geweest: https://youtu.be/y9dqGIHXIY0