Dag 7

Vandaag was onze laaste dag 🙁
Wij hebben super genoten van deze week.
Vandaag zijn wij met negen man en vrouw naar de Roma gegaan. We moesten daarvoor één uur rijden vanuit Vrbas. Het was een lange maar gezellige reis. Toen we daar eindelijk aankwamen, zagen we waar de andere groep het over had. Die waren wel naar een ander kamp geweest, maar het klopte wel wat ze zeiden: rommelige straten en slechte en kapotte huizen. We hadden een groep van veertig kinderen, dat was het maximum dat we konden krijgen. Het toneelstukje ging heel goed en de kinderen hebben super geknutseld en daarna zijn we lekker gaan spelen in de speeltuin en op het voetbalveld.
Maar de dominee kreeg halverwege de dag wel een telefoontje: in de straat waar we de middag heen zouden gaan, de straat waar hij zelf woont in Vrbas, was een gevecht geweest, dus het was veel te gevaarlijk om daar naartoe te gaan. Toen zij we dus maar teruggegaan naar de andere groep en zijn we lekker gaan zwemmen en ‘s avonds uit eten in een lekkere pizzeria.

Het is onwerkelijk dat we nu de laatste werkdag achter de rug hebben. Met een groep van tien mensen vertrokken we na een mooie bezinning en een gevulde maag naar de pastorie. Het doel was om de vloer af te krijgen en dat is gelukt. Ook hebben we vijf deuren geverfd… Die deuren kregen we vanwege het drogen niet helemaal af. We hebben deurposten geschuurd met veel moeilijke randjes. Denk niet dat dit deurposten zijn van een normaal huis: het zijn hoge deurposten van 200 jaar oud. Ook hebben we puin geruimd. Dat was een zware klus, want onder een berg zand lagen zware stenen. Onder aanmoediging en met zingen, blaren en liters zweet is het gelukt. Dit keer kende de gastvrijheid geen grenzen, want we kregen een maaltijd XXXXL aangeboden. Na afscheid te hebben genomen, zijn we naar het zwembad gereden waar we heerlijk hebben gerelaxed. Nu zitten we bij een pizzatent en vanavond gaan we na een avondsluiting en gezellige spelletjes op één oor. Morgen zal een reisdag worden met geduldig wachten, auto’s inleveren en een reis naar huis. Met moeite maken we ons van hier los. We hebben het goed met elkaar.