Dag 9

Dag vriendjes en vriendinnetjes, 

We komen er bijna weer aan. 

Vandaag werden we fris wakker van onze supersonische wekker en de jubelende hanen. Vol goede moed sprongen we over onze koffers door de deur om naar ons ontbijt te huppelen. Ons ontbijt bestond uit versgebakken croissantjes, warme wentelteefjes en vers fruit (lees: wit brood met pasta). Vandaag hadden we een échte Servische dag, want hij was lekker chaotisch opgebouwd. De groep werd in vieren verdeeld en zo gingen we allen onze eigen weg. De ene groep ging naar Mirko om zijn huis verder te verbouwen. Ze hebben hier een houtondersteuning gemaakt en dit gestuct. Bij het kamphuis hebben we een band geschept en daarmee de grond langs de paadjes opgehoogd. Ook is er vandaag nog een extra straatje gelegd naar het toilet, zeker niet onbelangrijk. Er is hard verder gewerkt aan de muurschilderingen, die onze verwachtingen ver te boven gaan. Ze zijn dus gewoon echt heel mooi! 

De rest van de groep zat opgescheept met de kindjes. Ook hier was er een heuse diaspora onder leiding van dominee Aleksandar en onze goede vriend Mirko. De andere groep heeft veel gezongen en gegeten met de kinderen en hier kwamen ze bekenden van de vorige reis tegen. Ze hadden zelfs nog foto’s van toen op hun mobiel staan. Wij zijn met de andere meiden naar het Rode Kruis in Vrbas gereden en hebben daar een hele leuke middag gehad met de kinderen, waarin we het verhaal van Zacheüs hebben verwerkt in de rest van de ochtend. Terwijl we enthousiast chichua aan het doen waren, deed het ene kind enthousiast mee en keek de ander ons niet-begrijpend aan en lachten de oudjes ons vriendelijk uit. De kinderen waren megalief en deden enthousiast mee. 

Die middag zijn we druk bezig geweest met de dozen vol ingezamelde spullen, die onder andere ook u heeft gegeven. We hebben ze persoonlijk rondgebracht bij de mensen thuis, die er erg blij en dankbaar mee waren. Wij hebben hier Gods leiding in ervaren. We kwamen bij huizen die in hele slechte staat verkeerden, wat ons wel aan het nadenken heeft gezet. 

We hebben uitgebreid gedineerd met een bouillonsoepje (met dit keer groente!) en schnitzels met mais. ’s Avonds hebben we een gezellige avond gehad met z’n allen. We waren lekker met deze blog bezig toen we werden verstoord omdat er hamburgers en pizza’s waren gehaald. Dat is dus zeker wel een goede reden voor een pauze. Nu is deze blog te laat dus breien we er een eind aan: want de geweldige Arjan valt naast ons in slaap. 

Groetjes, 

Slee, Arie en Annie (Lea, Arjanne & Anne-Lynn)