Eerste werkdag #JVFOCUS

Trrrrrrinnggg, daar ging de wekker weer. Huh, vakantie? Nee, werken!!! Het ontbijt stond om 08:00 uur klaar en Maandag kon beginnen. Jillis had het meeste moeite met opstaan, die hield het Héls kwartierke aan. Na het ontbijt zijn we samen met onze ‘gids’ naar onze klusbestemming gegaan. Het vreemde aan dit verhaal was dat de man vroeg ‘’Do you know the way?’’, dit was voor ons even schrikken. Uiteindelijk was onze tweede locatie de juiste. Hier zijn we vol goede moed begonnen met puin ruimen. Onze klus is het schilderen van een lange gang in een school voor dakloze en gehandicapte kinderen. In onze vlog kun je de omgeving waar we werken in het kort zien en zijn al enkele resultaten zichtbaar. Onze excuses voor de lage productiviteit op de beelden. In de pauze hadden we meer tijd om de vlog te maken, vandaar! Link naar de beelden

Rond een uur of vier was de nood hoog en kwamen donkere wolken opzetten. Na het opruimen, vlogen we onze auto’s in en zijn we door een enorme hoosbui naar het ons verblijf gereden. Door alle slechte weersomstandigheden was Jaap even van de leg en reed prompt met de bus tegen Willems heilige koe (de Volvo) aan. De 15 alarmbellen had Jaap over het hoofd gezien en/of niet gehoord . Omdat dit alles gevoelig ligt, bloggen we hier niet over door.

We hadden even vrije tijd en zijn met een aantal Focus-leden de stad in gelopen. Hier werd enige tabak, alcohol en ijs ingeslagen. Voor 200 forint (60 cent) werd je een enorme berg ijs voorgeschoteld. Dit wordt waarschijnlijk een dagelijks ritueel, vooral voor de kids, want die lustten graag het appelijs, omdat je daar een mooie groene tong van krijgt.

Vanavond rijst met gevulde kipschnitzel op, dit viel bij iedereen goed in de smaak, behalve de champignonnetjes hé, Mariëlle, Gijsbert en Ellen. Nog een paar zeurpietjes op te noemen, Jillis, Gerben en Boas met hun erwtenvrees. Maar dit alles mocht de pret niet drukken. In de avond nog een dagsluiting gehad en aansluitend een borrel met veel gezelligheid en zo…..