En weer door

Lekker weer om 8:00 uur aan het ontbijt vandaag. Dat was een verheerlijking aangezien we gisteren om 7:00 uur al aan het ontbijt moesten; op de zondag is dat best vroeg als je het ons vraagt… Maar nu is het weer maandag en zijn we terug bij de dagelijkse routine. 8 uur ontbijt (ongeveer dan) en rond 9:00/9:15 vertrekken naar de basisschool. Zo ook vanochtend.

Vandaag was de dag, waarop er een klaslokaal weer terug ingericht kon worden. Finally! We begonnen met alle plastic te verwijderen, aangezien het hele lokaal onder de plastic lag. Plastic met verfspetters. Erg kunstig ^^. Zo ging het plastic weg en werden er kasten verplaatst, goed schoongemaakt (was hoognodig) en de boeken er weer in gezet, netjes ingedeeld natuurlijk. Tafels en stoelen gepoetst, paar schilderijen weer aan de muur geschroefd. Rick monteerde de computer weer even, Tijs kreeg het nog voor elkaar om een emmer water om te gooien tijdens het dweilen en Sjifrah en ik ruimden dat maar weer op ;p. Het duurde allemaal wat langer dan verwacht, want het lokaal was echt vies: de kastjes, de laatjes, echt ongelooflijk. Maar goed, het is nu weer lekker schoon.

De rest was weer lekker aan de gang met tweede lagen op de muren verven en ook elkaar er lekker onder smeren, het was één groot verf-feest. Wij waren uiterst blij met het schone lokaal, wat er nu natuurlijk beter uitzag dan voorheen en de rest rondde een aantal lokalen af met verven. Er is weer hard gewerkt ??.

We waren tegen etenstijd weer terug en aten lekkere pastabolletjes met een saus van groente etc. Echt verrukkelijk, oprecht! Ze scheppen hier alleen echt veel op je bord, het is een soort schoolkantinesysteem, dus het was een kleine strijd om alles op eten ?. (Overigens niet iedereen had daar moeite mee hoor, met zo’n mega bord leeg eten ;p.)

Na het eten deden we meteen de avondafsluiting en trok iedereen z’n eigen plan. Een aantal ging de stad in en een aantal deed het rustig aan en ging “op tijd” naar bed. Zelf heb ik samen met Tijs een wandeling door de stad gemaakt en we hebben onder andere het parlementsgebouw gezien. Hieronder vinden jullie een foto. Dat was het weer voor vandaag.

Ajuus en tot gauw!
Liefs, Ashley

WhatsApp Image 2018-08-08 at 00.07.01