FAQ

 1. Hoe groot mag/kan de groep zijn waarmee we ons opgeven?
  Dat maakt niet zo heel veel uit. Grofweg tussen de 6 en 20 personen is mogelijk. Groter kan ook, maar het is wel zo dat de grootte van de groep medebepalend is voor het aantal projecten dat mogelijk is. Hoe groter de groep, hoe minder keuze, want niet alle projecten kunnen grote groepen huisvesten. Maar, er zijn voor zowel grote als kleine groepen zeker mooie projecten te kiezen!
 2. Is een reis van een week mogelijk?
  Jazeker, er zijn groepen die graag een week weg willen en er zijn groepen die graag voor twee weken weg willen. Dat is allemaal mogelijk en zal in overleg worden afgestemd. Let wel op dat hoe korter je gaat dat de prijs wel per dag hoger is, omdat de bijvoorbeeld de vliegkosten verdeeld moeten worden over minder dagen.
 3. Wat voor soort werk kunnen we doen/verwachten in Oost-Europa?
  In overleg met de groep zullen de werkzaamheden worden afgestemd. We kunnen bemiddelen in diverse soorten werkvakanties (of een combinatie van): bouwproject, verzorging, kinderwerk/vakantiebijbelweek, evangelisatiewerk, diaconaal werk.
 4. Is er ook tijd voor uitstapjes?
  Tijdens de diaconale jongerenreis is er naast de werkzaamheden zeker ook ruimte voor vakantie en ontspanning. Samen met de groep zal het programma worden samengesteld. De begeleider vanuit de Jongerencommissie heeft vaak wel ideeën voor leuke uitstapjes in de omgeving.
 5. Wanneer kunnen we op reis?
  De meeste groepen gaan in de zomer naar Oost-Europa, maar ook een reis in het voor- of najaar of zelfs de winter is mogelijk.
 6. Waar verblijven we?
  Vaak is er een gebouw van de kerkelijke gemeente, een groepsaccommodatie, conferentiecentrum of een lege school (in de zomer) waar jullie als groep kunnen verblijven. Dit verschilt dus per project, maar wij hebben overal mogelijkheden voor goed onderdak.
 7. Moeten we zelf koken?
  Meestal wordt er voor de groep gekookt, dit is dan ook bij de prijs inbegrepen: gemiddeld € 15,- per persoon per dag voor onderdak en eten.
 8. Hoeveel reisbegeleiders zijn er nodig?
  Dit mogen jullie als groep zelf bepalen. Wij adviseren één leider en één of twee co-leiders per groep, afhankelijk van de grootte van de groep en de leeftijd van de deelnemers.
 9. Waar worden de voorbereidings-, bemiddelings-, en administratiekosten (€90) voor gebruikt?
  Een medewerker van het kantoor en ook een vrijwilliger ondersteunen jullie als groep bij de voorbereidingen, zowel met tijd als met materiaal. We ondersteunen op het gebied van administratie en financiële afwikkeling, maar ook met foldermateriaal, fondsenwervingsideeën, informatie, het tot stand brengen van contacten met mensen in Oost-Europa, etc. Voor dit alles is natuurlijk geld nodig, dus vandaar de we daar een bijdrage van iedere deelnemer voor rekenen.
 10. Kan ik alvast een eerste impressie krijgen van de projecten die jullie hebben?
  Ja, neem dan eens een kijkje op onze website:
  Hoeliday –> hoeliday.nl
  Stichting HOE –> www.stichtinghoe.nl/projecten