Hé, vertel eens: Arie

 1. Wat is jouw taak bij de jongerencommissie?

  Ik zit sinds begin dit jaar officieel in de jongerencommissie. Ik heb nog niet echt een speciale taak. Wel probeer ik mijn inbreng te geven in de vergaderingen en wil ik me inzetten voor de activiteiten van de JC.

 2. Waarom vond je het leuk om bij de jongerencommissie te gaan?

  Het was al een tijd geleden dat ik in Oost-Europa was geweest en toen ik gevraagd werd om mee te doen leek me dat leuk, om er weer wat meer bij betrokken te raken. Ik wilde graag wat blijven betekenen voor de mensen daar.

 3. Wat is je het meest bijgebleven van een reis naar Oost-Europa? (Wat was indrukwekkend? En waar gebeurde/was dat?)

  Ik ben alleen maar in Salatig, Roemenië, geweest. Daar waren we te gast bij een domineesechtpaar. Het mooiste vond ik daar de gastvrijheid en de hartelijkheid, terwijl ze het veel armer hadden dan wij. Ook hun oprechtheid in het geloof was mooi om te zien. Van hun vertrouwen op God kan ik nog veel leren.

 4. Wat is het gekste dat je hebt meegemaakt of gegeten in Oost-Europa?

  Op een van de vakanties ging het niet helemaal goed met het busje terug naar het vliegveld. We werden midden in de nacht gedropt bij het vliegveld van Budapest, terwijl we pas ergens in de middag moesten vliegen. Toen hebben we een beetje geslapen in een parkeergarage, en heeft de chauffeur ons de volgende ochtend nog een rondrit door de stad gegeven. Uiteindelijk is alles goed gekomen, en is het erg grappig om op terug te kijken.

 5. Kun je een inspirerende quote met ons delen?

  Ik ben niet zo van de quotes, maar een Bijbeltekst is natuurlijk altijd goed. Prediker 11:4: “Wie op de wind blijft letten zal niet zaaien, en wie naar de wolken blijft kijken zal niet oogsten.” Oftewel: soms moet je een beetje vertrouwen hebben en iets ‘gewoon’ doen, en dan weet God wel hoe het afloopt.