Hé, vertel eens: Gerben

  1. Wat is jouw taak bij de jongerencommissie?

Mijn taak binnen de JC is het begeleiden van groepen die naar Oost Europa gaan.

  1. Waarom vond je het leuk om bij de jongerencommissie te gaan?

Ik ben begonnen bij de JC een aantal jaren geleden. Vooral het begeleiden van de werkvakanties vind ik leuk om te doen. Daarnaast vind ik het gaaf om (fondsenwervende) activiteiten op poten te zetten.

  1. Wat is je het meest bijgebleven van een reis naar Oost-Europa? (Wat was indrukwekkend? En waar gebeurde/was dat?)

Ik ben voor het eerst met de HGJB op een wereldervaring geweest. Deze reis ging naar Servië. En dat is mij zo onwijs bijgebleven: de confrontatie met armoede, in combinatie met christen zijn, hakte er bij mij echt in. Je zult denken: “Waarom die twee thema’s?” maar het leerde mij zoveel dat je als christen om je medemens kunt denken, ook al ben je geen miljonair.

  1. Wat is het gekste dat je hebt meegemaakt of gegeten in Oost-Europa?

Het vreemdste wat ik heb meegemaakt is eigenlijk het bijzonderste. Twee jaar terug ben ik met enkele anderen van de stichting in Servië geweest n.a.v. de watersnoodramp. Wij gingen kijken waar Hulp Oost-Europa geld kon geven om mensen hun bestaan opnieuw te laten opbouwen. Wij hadden toen een afspraak bij een gezin dat werkelijk waar alles kwijt was geraakt. Wij hadden dus zo onze verwachtingen toen wij daar op bezoek wilden gaan. En toen wij daar binnenkwamen was de tafel zodanig royaal gedekt, dat we ons eigenlijk bezwaard voelden om een maaltijd daar te eten bij een gezin dat net alles was kwijtgeraakt door natuurgeweld.

  1. Kun je een inspirerende quote met ons delen?

                ‘Life begins at the end of your comfort zone’

Deze quote (goed gestolen van Google) vind ik inspirerend: het begint pas als je een stap over/uit je comfort zone doet.