Hé, vertel eens: Lotte

  1. Wat is jouw taak bij de jongerencommissie?

Ik ben net bij de jongerencommissie aangesloten! Ik zal vanaf aankomende zomer reizen gaan begeleiden. Voorlopig kijk en denk ik mee met de andere leden van de jongerencommissie.

  1. Waarom vond je het leuk om bij de jongerencommissie te gaan?

Ik ben in 2015 voor het eerst op een werkvakantie geweest. Dit was in onze gemeente de eerste keer dat er een groep jongeren op werkvakantie ging. Het was een indrukwekkende en mooie reis naar Servië. Omdat ik tijdens die reis gezien had dat Romakinderen en jongeren minder kansen hadden en vaak jong al van school gingen, besloot ik om daar mijn afstudeeronderzoek over te gaan doen. Vervolgens ging ik dat jaar nog een keer mee op werkvakantie met onze jeugdvereniging. Omdat ik het zelf altijd leuk vond om de reizen te organiseren vanuit de vereniging leek de jongerencommissie mij ontzettend gaaf vrijwilligerswerk!

  1. Wat is je het meest bijgebleven van een reis naar Oost-Europa? (Wat was indrukwekkend? En waar gebeurde/was dat?)

Tijdens mijn eerste reis naar Servië ontmoetten we een meisje dat even oud was als ik; ik was toen 18. Dit meisje leefde alleen een totaal ander leven. Waar ik middenin mijn opleiding zat en student was, was dit meisje gedwongen prostitué. Naast dit heel droevige verhaal was een heel mooie indruk in de kerk van Aleksandar Subotin. De keren dat ik in zijn kerk ben geweest merk je dat er hoop, geloof en liefde is. Door alle gemeenteleden werd ik keer op keer met open armen ontvangen. En ondanks dat we niet dezelfde taal spraken, voelde ik mij toch ontzettend welkom!

  1. Wat is het gekste dat je hebt meegemaakt of gegeten in Oost-Europa?

Het gekste wat ik gegeten heb, is kippenlevertjes en een varken van het spit. Een gezin had als dank aan onze groep een heel varken geroosterd. Het was even wennen maar iedereen heeft een stuk op. Het gekste wat ik heb meegemaakt is denk ik het rijden naar het kamphuis waar we aan het klussen waren, om er te komen reden we door maisvelden heen. Dat was een leuke uitdaging ?

  1. Kun je een inspirerende quote met ons delen?