Hé, vertel eens: Neelke

 1. Wat is jouw taak bij de jongerencommissie?

  Sinds januari werk ik op kantoor bij HOE: communicatie en fondsenwerving. Ik ben ook betrokken bij de werkvakanties en daarom ben ik deel van de jongerencommissie. Soms mag ik dingen uitvoeren die we als JC bedenken 🙂

 2. Waarom vond je het leuk om bij de jongerencommissie te gaan?

  Het is een gezellige club, waarin we creatief bezig kunnen zijn en dingen bedenken en organiseren. Een mooi onderdeel van mijn werkzaamheden voor HOE.

 3. Wat is je het meest bijgebleven van een reis naar Oost-Europa? (Wat was indrukwekkend? En waar gebeurde/was dat?)?

  Het was ongeveer 20 jaar geleden, toen ik met mijn ouders meeging naar Roemenië. We hadden een caravan bij ons, waarin we ook spullen hadden meegenomen voor de gemeente waar we op bezoek gingen. We parkeerden de auto met caravan buiten de poort van de kerk en pastorie. Ik was met mijn vader in de caravan en ineens was de caravan ‘omsingeld’ door Roma die probeerden naar binnen te kijken om te zien wat we aan het doen waren en hadden meegenomen. Toen we naar buiten kwamen, stonden ze met uitgestrekte armen bij de deur: ‘Thank you, thank you!’ Wij moesten ertussen door lopen en ik vond dat best eng! Gelukkig liep het allemaal goed af 🙂

 4. Wat is het gekste dat je hebt meegemaakt of gegeten in Oost-Europa?

  Kersensoep. Bah, wat vond ik dat vies. Ook in Roemenië trouwens, vlakbij grensstad Oradea. Later waren we bij andere vrienden op bezoek die wat meer ‘westers’ waren ingesteld en hoopte ik dit niet meer voorgeschoteld te krijgen, maar helaas ook daar weer: kersensoep!

 5. Kun je een inspirerende quote met ons delen?

  ‘Not all those who wander are lost’ van J.R.R. Tolkien (‘Niet alle mensen die dwalen zijn verloren’/’Niet allen die zwerven zijn de weg kwijt’). Ik houd erg van reizen en zwerven, maar de Weg ben ik zeker niet kwijt.