Opgewekt

Het was mooi, ons weekend op Opwekking. Veel fietsers, mooie bijeenkomsten, zon, een goede sfeer en gezelligheid.

Met eerst vier en daarna nog maar drie hometrainers (één sneuvelde in het woeste peddelen der fietsers), een heleboel opvouwbare -gevulde- waterflessen met het HOE-logo erop en een dosis frisse moed stonden we klaar om iedereen te ontvangen.

En druk is het geweest! Soms hadden we een uur van tevoren de fietsers al ingepland staan of stond er een rijtje kinderen te wachten.
De gemiddelde leeftijd van de fietsers was een jaar of 13 en ze vonden het erg leuk om voor het goede doel te fietsen: ‘Het is leuk, ik doe iets nuttigs, ik heb iets te doen, ik krijg er iets voor en ik kan ook nog iets winnen!’ Wat wil je nog meer?!

De fanatiekste dames (zie foto met twee frames) fietsten een uur lang en legden 22 en 36 kilometer af. De combinatie van hard fietsen en het mooie, zonnige weer zorgde voor vele zweetdruppels. Een fietser moest na het fietsen even gaan zitten om weer bij te komen 🙂

We hadden berekend dat we zo’n 2000 kilometer konden/wilden fietsen en dat is gelukt. De kinderen/jongeren fietsten, zelfs met een fiets minder, 2332 kilometer gedurende het weekend! Fantastisch. Voorlopig hebben we in ieder geval €4400,- opgehaald voor kinderen in Oost-Europa, maar dat wordt waarschijnlijk nog meer… Houd de website in de gaten.

We zien terug op een geweldig weekend. Het thema van Opwekking was: ‘Gods Geest geeft Lev. Gods Geest zet mensen in beweging. Gods Geest geeft dat we hart krijgen voor onze medemens. Gods Geest geeft hart voor kinderen in Oost-Europa. Gods Geest moedigt mensen aan zich in te zetten voor kinderen in Oost-Europa.

En dat gebeurde.

We danken alle fietsers en standvrijwilligers, maar ook de bedrijven die geld gaven om deze actie mogelijk te maken.