Resultaat mag er zijn!

Onze laatste werkdag is aangebroken. Om de uitslapers tegemoet te komen, ontbeten we om 08:30 uur. Vandaag stond op de planning het opruimen van de rotzooi, schoonmaken van de gang en herindelen van de meubels. Zo gedaan toch? Was dat maar zo.

De groep had het wel een beetje gezien. Klus was geklaard en opruimen komt vanzelf, dachten we.  Vooral de rokers onder ons hadden spontaan last van een heftig nicotinegebrek. De stoelen die gebruikt worden tijdens de pauze werden constant warm gehouden en dezelfde mensen waren vaak hard aan het werk. Maar ja, zo gaat het echte leven ook.  Jonathan had wat anders te doen, namelijk zijn hobby. Thuis korfbalt hij ook twee uur per dag en hij vond dat dit ook in de vakantie moest worden gedaan. Jonathan bedankt voor je hulp, maar laat de volgende keer je bal maar thuis.

Om 13:00 uur was de hele gang weer zoals eerst, alleen dan helemaal geverfd en schoon. Een muur om trots op te zijn. Nou ja, mooi? Jaap en Marielle waren tijdens het terugzetten van de meubels lekker onhandig. Ze namen een groot stuk muur mee, echt een lelijk gezicht. Jaap, die denkt in oplossingen, wist hier wel raad mee. De verf die nog over was klodderde hij over de schade heen.

De middag was iedereen vrij om te gaan en staan waar ze wilden. Wat betekende dat veel mensen gingen liggen. Behalve de harde kern, Willem, Samuël en Arie. Zij gingen moedig de stad in. Arie roept al heel de week om een fiets, dit was het moment om een fiets te huren, maar helaas na een half uur sukkelen was het nog steeds niet gelukt.

Rond etenstijd was iedereen weer fit en na het diner kon de stad onveilig gemaakt worden. De prestige van Gerben en Marieke mag wel even worden benoemd. Zij klommen binnen 15 minuten een 250 meter hoge berg. Op de top werden ze onthaald door luie jongeren. Door deze tegenvaller kwamen ze huilend terug bij de groep. Mariëlle, Jillis, Samuël, Willem en Arie hebben in het avondlicht met een Segway door de stad gecrosst. De andere bleven rustig op een terrasje hangen en de kaartspellen kwamen op tafel. De op een na laatste metro naar huis, werd de avond weer afgesloten.