Stedentrip naar Boedapest (HON) – alleen voor groepen

Boedapest, de hoofdstad van Hongarije: voor velen een ideale locatie voor een citytrip! Voor jou ook? Tijdens deze werkvakantie kun je genieten van het mooie Boedapest en tegelijkertijd je handen uit de mouwen steken.

Oltalom is een dak- en thuislozencentrum in Boedapest, de prachtige hoofdstad van Hongarije. Een mooie stad, met ook een ander gezicht, want er zijn namelijk veel dakloze mensen. Stichting Oltalom biedt de daklozen een verwarmde verblijfplaats en deelt maaltijden uit. In dit daklozencentrum is zowel overdag als ’s avonds genoeg te doen. In het daklozencentrum kan overdag het een en ander geschilderd en opgeknapt worden. Deze schilderklussen zijn noodzakelijk en zijn jaarlijks verplicht door de overheid.

’s Avonds kun je samen met maatschappelijk werkers de straten van Boedapest op om daklozen van drinken, eten, warme kleding of dekens te voorzien. Je maakt kennis met de keerzijde van de stad tijdens je verblijf bij stichting Oltalom. Deze stichting verleent onder andere hulp aan daklozen. Sinds 2018 is het moeilijk om in de stad te slapen als dakloze, vanwege het verbod op slapen in de stad en de bijbehorende boete als dit toch gebeurt. Samen met stichting Oltalom kun je een lichtpuntje zijn voor mensen zonder uitzicht. Kortom, genoeg te doen bij stichting Oltalom, meer dan waar je in een vakantie aan toe komt. Zo leer je het mooie Boedapest kennen en kun je tot zegen zijn voor de mensen in de stad.

NB: groepsgrootte, data en reisduur kunnen in overleg gewijzigd worden. Prijs is een indicatie.

1,369 km

Prijzen en beschikbaarheid

7 dagen €700,- 02-08-2024 t/m 09-08-2024
Niet meer beschikbaar

Overzicht

Land:HongarijePlaats:BoedapestThema:Contact en klussenGroepsgrootte:20Prijs:€700