Pata Rât, Cluj (ROE) – reis met individuele opgaven

Vlak naast de mooie, historische stad Cluj ligt een vuilnisbelt. En rond die vuilnisbelt zijn vier Romakampen waar ongeveer tweeduizend Roma`s wonen. De armoede en leefomstandigheden zijn schrijnend, tienerzwangerschappen zijn aan de orde van de dag. Wil jij kinderen over de Here Jezus vertellen, hen liefhebben en helpen om hen een onvergetelijke week te geven? Wil jij je inzetten (ook praktisch) voor je naaste en mensen met een totaal andere cultuur en (geloofs-)achtergrond leren kennen? Geef je dan op voor een werkvakantie naar de Strada Pata-Rât bij Cluj in Roemenië. 

Als je meegaat naar Pata-Rât ziet je dag er ongeveer als volgt uit: ’s ochtends doe je praktisch werk (dan is het nog niet zo heet). Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat je gaat klussen aan een nieuwe ‘camp ground’. Het is de bedoeling dat kinderen daar voor een dagje heen kunnen voor een kamp. Ze kunnen dan even uit hun situatie weg en zien dat er meer is in de wereld dan alleen de vuilnisbelt en hun eigen wijk. Het is de bedoeling dat dit kampgebouw in 2024 in gebruik wordt genomen. 

Na het praktische werk en een lunch is het tijd om het kinderprogramma van die middag voor te bereiden. Spelletjes, knutselen, een verhaal, wat liedjes… Deze kindermiddagen trekken zo’n zestig kinderen. Op zondag bezoek je de Roemeense kerk en de overnachtingen zijn eventueel mogelijk in het gemeenschapshuis van de organisatie. Daarnaast is er natuurlijk tijd voor ontspanning en kan er bijvoorbeeld een bezoek worden gebracht aan de stad Cluj-Napoca. Een prachtige, van oorsprong Duitse stad. 

NB; prijs is voor 8 dagen. De prijs wordt definitief wanneer vliegtickets zijn geboekt.

Voor de individuele reis is een minimum van 8 deelnemers nodig. Tot en met 1 februari 2024 kun jij je aanmelden zodat je op tijd weet of de reis door kan gaan.

 

1,783 km

Prijzen en beschikbaarheid

7 dagen €750,- 12-07-2024 t/m 19-07-2024

Overzicht

Land:RoemeniëPlaats:Cluj-NapocaThema:Klussen en kinderwerkGroepsgrootte:8Prijs:€750