Feketic (SER) – alleen voor groepen

Feketic

In het dorp Feketic staat het Central Home van de Hervormde/Gereformeerde Kerk in Servië.  Dit is een groot conferentiecentrum (voormalig weeshuis), met veel slaapgelegenheid. Er worden o.a. kindervakantiebijbelweken georganiseerd. Er is ruimte genoeg voor leuke buitenspellen en creatief bezig zijn. Ook zijn er diverse klussen te doen in dit centrum. Veel moet nog opgeknapt worden; o.a. de toiletgroepen en de ramen.

Renata en Samuel Halas zijn fulltime kinder- en jeugdwerkers in Servië. Het echtpaar heeft enkele ruimtes beschikbaar in het het Central Home. Ze houden daar elke week een kinderbijbelclub en een jeugdbijeenkomst.

Vlakbij het Central Home ligt dagopvang Izida een voorziening voor gehandicapte mensen, waar activiteiten en creatieve workshops kunnen worden gedaan met de bezoekers van de opvang, maar waar ook klussen te doen zijn.

Op zo’n drie kwartier rijden ligt het dorp Stara Moravica, waar een groot gehandicaptentehuis staat: Otthon. Gehandicapten hebben het moeilijk in Servië. Ze worden vaak niet geaccepteerd; zelfs niet door hun eigen familie. Ze krijgen geen of weinig bezoek. Het organiseren van eenvoudige, leuke activiteiten voor een aantal bewoners en een stukje aandacht voor hen worden erg gewaardeerd.

Ook bezoeken aan de Romadorpen, waarin evangelist Aleksandar Subotin werkzaam is, staan op het programma. Activiteiten die mogelijk zijn: kinderwerk, ontmoetingen met de jeugd, helpen in de soepkeuken, eten rondbrengen bij de arme Roma. Ook zijn er kleine bouwprojectjes mogelijk in de Roma-dorpen.

De mooie steden Novi Sad en Subotica zijn zeker een bezoekje zeker waard.

NB: groepsgrootte, data en reisduur kunnen in overleg gewijzigd worden. Prijs is een indicatie.

 

Prijzen en beschikbaarheid

9 dagen €700,- 10-08-2024 t/m 19-08-2024
Niet meer beschikbaar

Overzicht

Land:ServiëPlaats:FeketicThema:Contact en klussenGroepsgrootte:20Prijs:€700