Handen uit de mouwen bij het Samuelhuis in Misca, Roemeniƫ

In het dorpje Misca in Roemeniƫ verblijf je in een kindertehuis: normaal gesproken zijn de kinderen er zondagmiddag tot vrijdagmiddag en wonen ze in het weekend thuis. Maar, in de zomer zijn de kinderen niet in het tehuis, dus dan is er plek voor jullie.

De kinderen die er wonen, komen uit erg arme gezinnen en zijn vaak Roma. Vaak is er sprake van armoede en alcoholproblemen. Wel gaan ze in het dorp naar school, maar dat is moeilijk voor ze. In het tehuis krijgen ze hulp bij hun huiswerk. Andere kinderen uit het dorp mogen ook naar die naschoolse opvang en huiswerkbegeleiding komen. Ze krijgen daar ook een lunch.

Het doel van al deze activiteiten van het huis? Kinderen helpen op weg naar een betere toekomst door hulp te geven bij het leren, een maaltijd en bijbels onderwijs, in de hoop dat het ook effect heeft op de ouders.

In de zomer zijn de kinderen dus thuis bij hun ouders, maar een vakantiebijbelweek vinden ze wel heel leuk! Daarnaast zijn er altijd klussen in het huis te doen, kunnen jullie mogelijk op bezoek bij mensen thuis (mogelijk heftig!) en is er natuurlijk tijd voor ontspanning.
Misca ligt niet ver van de historische stad Oradea: leuk voor een uitstapje!

NB: groepsgrootte is max. 10 personen, data, en reisduur kunnen in overleg gewijzigd worden. Prijs is een indicatie.